Tina Buchholtz

Sanger, komponist, forfatter, underviser

En heks fylder år!

Esmaralda fylder snart 10 år. At have et alias som Heksen Esmaralda er noget af det dejligste jeg kan forestille mig. Hun har udviklet sig og mig gennem de snart 10 år vi har været sammen om at underholde, synge for og med børn og deres voksne. Esmaralda er kærlig og opfindsom. Hun søger hele tiden venskabet og de løsninger der ligger netop der. Men hun er selvfølgelig også en heks, der som alle andre hekse er lidt selvoptaget. Men hun kunne aldrig - aldrig finde på at drille nogen for blot at gøre dem kede af det. Når hun driller de andre hekse er det egentligt kærligt ment og et forsøg på om ikke at blive venner så i hvert fald at finde en gensidig respekt for hinanden. Og her er musikken unik. Den bygger bro. Giver plads til forskellighed. Giver plads til glæde, sorg, eftertænksomhed, og den giver os en masse energi til fællesskabet.
Heksen Esmaralda fylder snart 10 år. Til efteråret er det 10 år siden at den første bog i trilogien om Esmaralda udkom. Esmaralda tager forskud på sin fødselsdags turné ved nogle koncerter i DR-koncerthuset allerede den 29. maj og igen den 18. juni. Så har omkring 2200 børn været sammen med heksen og forhåbentligt følt sig som en del af et stort musikalsk fællesskab. Jeg glæder mig.

Happy Springtime

Forårskoncert i Lystrup Kirke - onsdag den 6. maj 2015 - kl. 19:30

Som forårets koncertprogram har mit rytmisk kor Blueser og Ballader valgt at præsentere en række glade evergreens.
Således vil koncerten rumme en række klassikere som ”Paper Doll” - udødeliggjort af Mills Brothers, ”Bei mir bist du shein” - kendt fra The Andrew Sisters repertoire og Sir Dukes' ”Satin Doll”

Det veloplagte kor vil kaste sig ud i flere evergreens og præsentere dem i helt nye arrangementer, skrevet af korets dirigent specielt til Blueser og Ballader.

Musikalsk samvær er centralt for vores koncerter, og publikum vil derfor som altid få lejlighed til at synge med på nogle af de dejlige sange i en varm og humoristisk atmosfære - Fri entré.

Læs mere om koret her

Musik - det vigtigste fag!

”Tina – Du er ikke sådan en rigtig voksen, vel?”
Det spørgsmål stillede en lille dreng fra 1. klasse mig en gang i et frikvarter. I min egenskab af musikpædagog og musiker var jeg musikkonsulent på hans skole for at lave musikprojekt. I frikvarteret var jeg gået ud i skolegården for at iagttage børnene. For det er min erfaring at det ofte er der jeg får løsningerne til de konflikter, der af en eller anden grund altid skal udleves i timer som musik.
I frikvartererne får jeg ofte at se hvem der er aktiv - hvem der løser eller laver konflikter – hvem er til at aflede fra en konflikt ind i noget konstruktivt. Og en del af min løsning er at gå med i børnenes leg i det omfang, der er plads.
Og i dette tilfælde var det en hockey-kamp mellem nogen fra 3. klasse (som jeg skulle have i de flg. to timer) hvor nogle hockey-stave efter min opfattelse var noget højt oppe i luften (godt nok kender jeg ikke reglerne indgående – og billederne fra Tv transmissioner tyder da også på en vis tradition for at hæve stavene – men alligevel). De blev svinget rundt i arrigskab over et mistet mål sammen med beskyldninger om snyd. Jeg spurgte, om ikke de manglede en dommer og kommentator til kampen. Ungerne gloede på mig, men jeg fik da lov at være med. Det var en vild kamp, der bølgede frem og tilbage, og jeg holdt løverne fra hinanden ved at kommentere i vildskab så selv Gunnar Nu ville været blevet stille og blot fulgt kampen i spænding.
Og så var det den kom replikken: ”Tina – Du er ikke sådan en rigtig voksen, vel?”.
Denne fantastiske replik rummer i al sin barnlige naivitet rigtig mange betragtninger – set med barneøjne.
Hvordan er det man er, når man er voksen – en rigtig voksen – vel og mærke. Åbenbart ikke én der spæner rundt i skolegården og leger sportskommentator – sammen med nogle børn og griner højt og ser ud som om hun selv synes, at det bare er det sjoveste - åbenbart ikke én der gør uforudsigelige ting. For så er man ikke en ”rigtig voksen”.
Nu mener jeg ikke, at bare man som lærer løber rundt i skolegården og er vild, at alle problemer i timerne er løst – slet ikke. Og faktisk mener jeg også, at vi som voksne skal være en del af det forudsigelige for børn. Men det forudsigelige ligger i at skabe trygge rammer, som for mig er lig med tydelig struktur. Det gælder både ledelses-struktur og indholds-struktur. Hvem er lederen – hvem bestemmer – hvornår begynder og slutter vi. Hvad skal der laves og hvordan og i hvilken rækkefølge.
Men det er alligevel ofte det overraskende og det uforudsigelige der løser konflikterne. At der pludselig kommer lys på noget der ikke var tænkt på, at der tilføres noget nyt – noget andet end det, der plejer at være – uden at det kendte sættes over styr. At alle kan bevare og udvikle integritet og personligheder og alligevel være et aktiv for fællesskabet.
Det kan vi alle gøre hvis vi er energiske og tilstede.
Hvis man opererer i musiklokalet har man intet valg - hvis timerne skal lykkes …
Det er det fag der giver de allerbedste redskaber til os, så vi kan udvikle os til hele mennesker som er i stand til at forstå, videreføre og udvikle et demokratisk samfund. Jeg synes, det er vores vigtigste opgave i forhold til vores børn. At de bliver hele og demokratiske mennesker.

Thank you for the music

For pokker da! Sikke en vidunderlig torsdag. Alle dagplejere og deres tilsammen 300 børn var inviteret i Spektrum Odder for at lave alletiders børnefest! Og jeg var så heldig at det var mig der måtte fortælle historier og synge og danse for! Sikke en dejlig flok dagplejere - gang i den!

Således opfyldt af livsmod og -glæde tog jeg til Aarhus for at undervise i sang hele dagen -
og derefter til Borum Forsamlingshus hvor denne lille skønne landsby har sit eget kor!
Musik er dejligt!

Og selvom jeg knoklede fra kl. 8:00 med at stille op, synge, danse pakke ned, køre bil, undervise, synge, spille, køre bil, undervise, synge, spille, køre bil, hjemme igen kl. 23:00 ja så er jeg i dag helt blød, varm og glad indeni og kun en lille bitte smule træt!

Thank You for the Music!!!

Smile - en jazzet forårskoncert

Blueser og Ballader  - et sprudlende og livsglad kor præsenterer et musikalsk program fyldt med humør, håb og skønne harmonier. Charlie Chaplins dejlige melodi fra filmen ’Moderne Tider’ har lagt navn til forårets koncert, idet den for koret netop i samspil med sin tekst udtrykker en tro på livet i morgen. 

Således præsenterer mit veloplagte kor sange, der spænder fra glade forårssange over latin-inspirerede rytmer til jazzede ballader om det uudtømmelige tema - kærlighed.

Jeg har arrangeret en del af dette forårs sange til netop dette kor. En enkelt ur-opførelse bliver det også til - en lille latin-jazz sats om det skønne forår.

Da det musikalske samvær en central del af Blueser og Ballader vil der i en god, tryg og humoristisk atmosfære som altid blive lejlighed for publikum til at synge med på nogle af de mange skønne evergreens.

Læs mere om koret her: Blueser og Ballader 

Friske forårstoner


Anemonerne strækker hals - det fineste tegn på forår
Borum Forsamlingshus emmede af sang og livsglæde da Borum-Lyngby Koret gav koncert.

Et dejligt og meget sangglad publikum var mødt op.

Tak til Benny Andersen for at have komponeret og skrevet så skønne sange, der er med til at gøre disse musiske stunder fortryllende. Hvad ville vi være uden 'Go'nu nat...'? 'Hvad ville vi være uden Svantes lykkelige dag'?

Freja blev bortført i Varde

Så går det løs med forårskoncerterne.
Havde den første i går på Varde Musik- og billedskole, hvor ca 60 elever opført 'Frejas Bortførelse' sammen med 7 fantastiske musikskolelærere, der spillede til. Vidunderligt at at arbejde med velforberedte børn og dygtige musikere.

Det er jo tydeligt at høre, når musikken har været gennem fagligt dygtige og professionelle hænder.

Så tak for en dejlig dag med et flot resultat som 200 publikummer havde glæde af.

Vikinger, valkyrier og jætter ...

Så går det løs med forårskoncerterne.
Havde den første i går på Varde Musik- og billedskole, hvor ca 60 elever opført 'Frejas Bortførelse' sammen med 7 fantastiske musikskolelærere, der spillede til.
Vidunderligt at at arbejde med velforberedte børn og dygtige musikere. Det er jo tydeligt at høre, når musikken har været gennem fagligt dygtige og professionelle hænder.
Så tak for en dejlig dag med et flot resultat som 200 publikummer havde glæde af.

Varde Musik og Billedskole

Fyldt af glæde ...

HA! Så er det onsdag.
Har været til skønt lærermøde på skolen, hvor forårets musical - skrevet og komponeret af undertegnede - skulle introduceres.
God energi og entusiasme. Maden er næsten færdig. Pigerne er hjemme.

Mit nye arr. af 'Wonderful' skal præsenteres for mit dejlige kor Blueser og Ballader. Bilen kan køre I aften får jeg lige tid til en kop et eller andet med min dejlige mand, når han kommer hjem fra julekoncerter på Fyn og jeg kommer fra kor - fyldt af glæde og toner.

Livet er sgu dejligt.

Musikken pibler ..

Trods det grå og triste vejr, der forsøger at kæmpe sig ind i huset men bliver holdt på afstand af smukke dekorationer og lys i adventskransen. Trods det svindende dagslys, der gør kroppen træt og mat. Trods diverse storme, hvor 'Allan' hedligvis kun ødelagde mønningen på stråtaget. Trods forkølelser og andet virus-værk.

Ja trods alt det pibler musikken frem overalt med skønne julekoncerter og musisk samvær.

Er stadig fyldt af glæde og varme indeni fra koncerten med Blueser og Ballader den 4. december i Lystrup kirke. Med den følelse i hele kroppen har jeg ladet glæden springe over på nodelinierne, så 'Wonderful' nu er iklædt et korarrangement med sprøde popklange.

Kan næsten ikke vente til det bliver onsdag, så jeg kan komme igang med mere musik og musisk samvær.
Se tidligere...